A bit about me

Zelfportret van fotograaf en coach willie kers uit apeldoornWelkom in mijn wondere wereld van portretfotografie en mijn obsessie voor licht en kunst!

Als trotse moeder van 4 prachtige kids en vrouw van mijn beste vriend, deel ik mijn creativiteit graag met hen. Zij zijn mijn muzen en inspiratie! Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn gezin, onze kat en honden. Ons huishouden is heerlijk chaotisch en geen dag is hetzelfde.

Lekker lang tafelen, lezen, muziek maken en taarten bakken zijn naast fotograferen mijn favoriete bezigheden. Daarnaast ben ik dol op reizen! De wereld is zo mooi en er is zoveel te zien. Social Media en telefoneren zijn niet mijn favoriete hobby’s. Shoppen doe ik het liefst online. Tenzij het in een kringloopwinkel is of ik mijzelf in een camerawinkel mag uitleven!

Mijn grote passie is kunst! En dan met name de schilderkunst! Vooral het Impressionisme en Barok heeft mijn hart compleet gestolen! Als klein meisje kon ik al uren verdwalen in boeken over onze meesterschilders en hun kunstwerken in musea bewonderen. De kast in mijn woonkamer puilt uit met boeken van de “Oude Meesters”. De schilderkunst en dan met name de “drijfveer” erachter én natuurlijk het onnavolgbare licht- en kleurgebruik is dan ook de grootste inspiratiebron voor mijn fotografie! Met name van “William Turner”, “Isaäc Israëls” en “Vincent van Gogh” ben ik een grote fan! En uiteraard ook van onze eigen “Rembrandt van Rhijn” en “Johannes Vermeer”. Zij maken mijn obsessie voor het magische licht en prachtige kleuren van onze wondere wereld nog groter!

Schilderen kan ik niet. Maar het licht observeren en vastleggen hoe ik de wereld zie door de zoeker van mijn camera, dat is waar mijn hart ligt! En dat is o.a. waarom ik elke dag vroeg uit de veren ben! Om de magie van het natuurlijke licht na te jagen met mijn camera! Daar wordt mijn chaotische en creatieve hoofd rustig van.
“De wereld is mijn canvas, het licht mijn palet en de camera mijn kwast!”

Geluk vind ik in de eenvoudige dingen in het leven. De geur van vers gebakken brood, pas gemaaid gras of een verse bos bloemen op tafel. Ook muziek maken én luisteren naar “old school” jazz & Motown soul op “ouderwets” vinyl. Het lezen van een goed boek is iets wat mij enorm kan inspireren. Ik verslind elke week op zijn minst wel een boek. Maar intens gelukkig word ik van een prachtige zonsondergang en licht! Prachtig licht om mooie foto’s te maken.

Uit deze eenvoudige dingen is mijn liefde voor fotografie ontstaan. Het leven vastleggen zoals ik het zie en voel! Deze passie deel ik graag en vol overgave met fotografen en andere creatievelingen. Dit doe ik door middel van het geven van individuele coaching, workshops portretfotografie, individuele, lezingen en het geven van een opleiding fotograferen met natuurlijk daglicht. Eigenlijk maakt het niet uit, zolang ik mijn creativiteit op welk gebied dan ook maar met anderen kan delen. Samen ontdekken, creëren, leren & inspireren! Dát is waar ik enorm blij en gelukkig van word! Want er is nog zoveel moois te zien, te ontdekken en te leren… En het is toch veel leuker om dat samen te doen in plaats van alleen?

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt en ben je op zoek naar een coach die je helpt te ontdekken waar jouw passie lig of deze terug te vinden? Wil je een fotografie-workshop of training volgen? Of ben je geïnteresseerd in de uitdagende fotografieopleiding? Dan ben je van harte welkom op mijn andere website www.williekers.com. Hier vind je een aanbod van de trainingen en workshops die ik geef. Ook op mijn blog zijn veel tips en inspiratie te vinden.
Ben je nieuwsgierig hoe mijn dagelijkse leven eruit ziet en hoe ik mijn dagen vul met de dingen die ik leuk vindt? Of mijn gedachtenspinsels over de de zin- en vooral de “onzin” van het leven weten? Dan kun je mijn avonturen ook volgen op Facebook.

Wil je graag 1 op 1 met mij brainstormen over jouw creatieve mogelijkheden, Of ben je creatief vastgelopen en kun je wel wat hulp en nieuwe inzichten  gebruiken? Neem dan even een kijkje bij de “individuele coaching” voor de mogelijkheden. 

Mocht je andere vragen hebben, dan mag je mij altijd een berichtje sturen.

Veel liefs,
Signature of Willie Kers Photographer

“De wereld is mijn canvas, het licht mijn palet en de camera mijn kwast!”

– Willie Kers –

Golden hour portret van een klein meisje met blond krullend haar zittend op de rotsen op het strand van willemstand in Curacao door Willie Kers

Lsi Pro member and one of the 50 most inspiring photographers in the world

"Click

portretfoto

Click Pro Member Badge